Bejelentkezés

Emlékeztető a projektindító szakmai műhelymunkáról

 

A műhelymunka során az alábbiakról tájékoztattuk a partnerszervezeteket. A tájékoztatót a résztvevők megvitatták és elfogadták.

Tanulmányozni kívánt szolgáltatás: Kulturális örökséghez kapcsolódó kézműves termékek vizuális megjelenítésének, bemutatásának jelenlegi helyzete, fejlesztési lehetőségek feltárása.

A tárgyalkotó népművészet jelenlegi helyzetéből megállapítható, hogy kulturális örökségünk ezen részének fennmaradása, továbbélése múlik azon, hogy megtaláljuk-e ezeknek a mesterségeknek, tárgyaknak a  helyét a mai kor kultúrájában. 

 

A projekt fő célja, hogy a program során létrejövő kutatás, a kidolgozásra kerülő szakmai tartalmak és a közös szakmai programok során létrejövő tapasztalatcserék és a továbbképzett szakértők hozzájáruljanak térségükben, hogy a kézműves termékek nagyobb eséllyel érvényesüljenek a piacon, így az ezekkel foglalkozó szakemberek, szervezetek fenntarthatósága javuljon, hozzá tudjanak járulni a kulturális értékek fennmaradásához, továbbörökítéséhez. A partnerszervezetek olyan nagy múltú szakmai ernyőszervezetek, akik kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkeznek saját térségükben, országukban. Így a közös munkafolyamat kialakításával tudjuk azt biztosítani, hogy a téma kutatása minél kiterjedtebb

mintából történhessen és lehetőségünk legyen az eredmények minél szélesebb körben való

terjesztésére. 2 év során 12 szakmai műhelymunkát és 8 tanulmányutat valósítunk meg a résztvevő országok szakembereinek részvételével.